A világ második legnagyobb képzőművészeti múzeuma NFT kiállítást szervez

A világ második legnagyobb képzőművészeti múzeuma NFT kiállítást szervez

orosz múzeum NFT

A szentpétervári Ermitázs Múzeum – a világ második legnagyobb képzőművészeti múzeuma NFT kiállításnak ad otthont. Úgy tűnik, már a tradicionális galériák is nyitnak a digitális műalkotások felé.

Az orosz Állami Ermitázs Múzeum, a világ második legnagyobb képzőművészeti múzeuma bejelentette, hogy idén NFT művészeti kiállításnak ad otthont. A nem helyettesíthető tokeneket (NFT) a legsürgetőbb programnak nevezte a kortárs művészet területén a neves intézmény. A múzeum közleményéből kiderült, hogy az NFT kiállítással az új művészeti formák előtt tisztelegnek. Az intézet már 2019-ben feltárta a mesterséges intelligencia és a kultúrák közötti addig ismeretlen területet és nyitott az innovatív digitális alkotások iránt.

A projekt stratégiai partnere a bejelentés szerint az Askenov Family Foundation lesz, egy alapítvány, amely a kulturális és társadalmi innovációra összpontosít. “Folyamatos kutatást végzünk a kulturális ágazat lehetőségeiről a kortárs művészet és kultúra különleges társadalmi hozzájárulásának értékelésére szolgáló rendszerek kidolgozásával” – olvasható az alapítvány honlapján.

Az NFT-k felrázzák a művészeti világot

Az NFT tokenek idén óriási népszerűségnek örvendenek. A nem-helyettesíthető tokenek lehetővé teszik, hogy a digitális művészettől kezdve a popalbumokig bizonyíthatóan eredeti változatokat vásároljunk. Olyan, mint az eszköz vagy alkotás digitális útlevele, amely lehetővé teszi hitelességnek megalapozását. Más digitális eszközökkel, játékokkal, alkotásokkal ellentétben itt csak egyetlen ember birtokolhatja valóban az NFT tokenekkel támogatott digitális eszközöket, alkotásokat.

Egyre több múzeum, aukciós ház és kriptováltó nyit az NFT-k felé, elég csak a New York-i Guggenheim-re, a Christie’s aukciós házra vagy a crypto.com új NFT portáljára gondolni.

Az eddigi legnagyobb értékű NFT digitális alkotás, a Mindennapok: Az első 5000 nap épp a Christie’s gondozásában talált gazdára 69 millió dollárért, mely ezzel a világ harmadik legdrágább, élő művész által létrehozott műtárgya lett.

Kapcsolódó cikkeink:

Megjelent a BitcoinBázis oldalon.