Dollármilliók áradhatnak bitcoinba a következő hónapokban

Tyler Winklevoss, egyike a népszerű Winklevoss ikreknek úgy véli, hogy “tőke cunamira” számíthat a Bitcoin (BTC) a következő időszakban. Ezt az után jelentette ki, hogy a Square 50 millió dollárt fektetett a  Bitcoinba.

Tyler Winklevoss biztos a Bitcoin jövőjében

Úgy tűnik, hogy a nagyvállalatok Bitcoinba fektetik tőkéjüket, és ez a tendencia a közeljövőben is folytatódik. Néhány nappal ezelőtt a Square bejelentette, hogy 50 millió dollárt fektetett be a kriptovalutába. Ez most az összes vagyonának 1%-át teszi ki.

A Square előtt a MicroStrategy kétszer vásárolt Bitcoint, nagyjából 425 millió dollárért. Ez jól mutatja, hogy mennyire fontossá válik a Bitcoin a vállalatok számára a világ minden táján, és hogyan akarnak kitettséget szerezni a digitális eszköz által.

A fő kérdés az, hogy vajon lesznek más cégek is, akik nagy összegeket fektetnek Bitcoinba vagy más virtuális valutába. Tyler Winklevoss számára ez egyértelmű. Úgy gondolja, hogy az elkövetkező hónapokban és években sok más vállalat is be fog fektetni Bitcoinba.

Erről a Twitteren írt:

„Először Michael Saylor és a nyilvánosan kereskedő Micro Strategy 425 millió dollárért vásárolt Bitcoint. Ma Jack Dorsey és a Square vesz 50 millió dollárért Bitcoint. Holnap lesz egy újabb látnok vezető, és még egy, és még egy … jön a cunami.”

Érdemes megemlíteni azt is, hogy Paul Tudor Jones is vásárolt Bitcoint, és fedezetként használta az infláció ellen. Ez azt mutatja, hogy vannak olyan nagy befektetők és vállalatok, akik a kriptovaluta piacon tartják pénzeszközeiket, és segítenek abban, hogy a szektor növekedjen.

A BTC 11.000 dollár felett marad

A Bitcoin továbbra is 11.000 dollár felett marad, miután 11.300 dollárra emelkedett az ára. Ez azt mutatja, hogy továbbra is nagy az érdeklődés a Bitcoin iránt, és a kriptovaluta szektor tovább bővülhet az egész világon.

Konstantin Anissimov, a CEX.IO ügyvezető igazgatója szerint a Bitcoin elérheti a 12.000 dollárt, az Ethereum pedig a 440 dollárt. Emellett úgy véli, hogy akár új csúcsokat is elérhetnek ebben az évben, és még magasabbra léphetnek.

Anissimov elmondta, ez a viselkedés is mutatja, hogy a virtuális valuta piacon továbbra is a bikapiac lesz jellemző, amely a COVID-19 2020 márciusi összeomlása után erősödött fel.

Megjelent a BitcoinBázis oldalon.