Rekord 3.5 millió mobiltárcát töltöttek le júliusban, Afrika kezd ráharapni a kriptókra

Rekord 3.5 millió mobiltárcát töltöttek le júliusban, Afrika kezd ráharapni a kriptókra

mobiltárca letöltés

2020. júliusában rekordszámú kriptovaluta tárca (mobiltárca) alkalmazást telepítettek a telefonokra és tabletekre a felhasználók, a 3.5 millió új tárcahasználó 81% -kos növekményt jelent 2019 júliushoz képest.

Az Apptoppia által készített felmérés szerint a tárcaletöltések közvetlenül azután lőttek ki, miután az országok elkezdtek gazdaságkorlátozó intézkedéseket bevezetni a Covid-19 megfékezése érdekében.

Egy évvel korábban a mobiltárca letöltésszám alig érte el a havi kétmilliót, csupán májusban és júniusban tudta felülmúlni a kerek számot.

Madeline Lenahan, a felmérés készítője, meglepve tapasztalta, hogy a rekordszámú tárcatelepítés nem csak hogy kitart, de még emelkedik is:

Kriptovaluta fokozatosan válik mainstreammé a feltörekvő piacokon, különösen az afrikai régiókban. A Crypto.com például 339%-kos növekedést mért a Nigériából érkezett letöltésszámban az elmúlt 90 napban. A Coinbase esetében 113% növekedésről van szó.

Nigéria előretöréséről a kriptopénz iparban már néhányszor írtunk. A feltörekvő és népes szubszaharai országban az elsődleges kommunikációs eszköz az okostelefon illetve az ország hónapok óta vezeti a Google Trendek ‘bitcoin’ szóra történt rákeresési statisztikáit más afrikai országok, mint például Ghána és Dél-Afrika előtt.

Az Apptoppia adatok szerint a Coinbase és Crypto.com mobiltárcái (LINK) viszik a prímet, ami nem meglepő, különösen a Crypto.com-ot illetően. A tárca lassan egy univerzális kriptodeviza platformmá transzformálja magát, ahol a kriptovaluták tárolása és kereskedelme mellett kamatoztatni is lehet a bitcoint és más kriptókat (a banki betétekhez képest jóval magasabb hozamért), illetve kedvező bónuszokkal új felhasználókat lehet meghívni, plusz e mellé jön a Crypto.com bankkártya, amivel közvetlen lehet normál boltokban digitális vagyont költeni. A Crypto.com esetében a napi aktív felhasználószám az egymillióhoz közelít. A két gigász mellett még a Blockchain, Luno, BCH, BRD, Trust és Binance alkalmazásai kerültek be a top 10-be.

Hasznos megjegyezni, hogy a tárcák többsége nem ad abszolút kontrollt a felhasználóknak a kriptóik fölött ugyanis a cégek a tárcacímek mellé nem mellékelik a privát kulcsát az adott tárcacímnek, így, ha netán meghackelik a cégek egyikét, akkor a userek könnyen bukhatják a digitális vagyonaikat. Érdemes csak annyit tárolni az alkalmazásokon, amennyire épp szükség van, a többit meg biztonságos(abb) offline tárcára menekíteni.

Kapcsolódó:

Megjelent a BitcoinBázis oldalon.